Service en contact

Vragen over fietsleasen - Werkgever

Wie mag de elektrische fiets gebruiken?


De werknemer en eventuele gezinsleden van de werknemer.

Wat gebeurt er als de medewerker uit dienst gaat?


Je kunt het leasecontract altijd tussentijds beëindigen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Deze zijn altijd vooraf bekend, zodat het geen verrassing oplevert. Ook is het mogelijk de fiets aan een andere medewerker over te dragen, al is dat in de praktijk vaak wat lastiger vanwege de framemaat, dames/heren model of kleur van de fiets. Daarnaast kan het leasecontract eventueel worden meegenomen naar de nieuwe werkgever, als deze hiervoor openstaat. Tot slot, kan de medewerker die uit dienst gaat er ook voor kiezen om de fiets over te nemen, dan ontvangt de medewerker een overname aanbod.

Welke administratie kan ik verwachten bij fietslease?


Hierin word je als bedrijf ontzorgd. Je ontvangt automatisch alle relevante gegevens zodra een nieuwe fiets is geleverd, zodat je dit kunt verwerken in de salarisadministratie. Via de online werkgeversportal heb je altijd inzicht in de fietsen binnen jouw bedrijf. En je kunt dit ook als maandelijkse rapportage ontvangen.

Waar kan ik de werkgeversportal vinden?


Je kunt de werkgeversportal bereiken via deze link.

Vragen over fietsleasen - Werknemer

Wat te doen bij onderhoud of reparatie?


Je kunt direct contact opnemen met de dealer waar jij jouw fiets hebt opgehaald en daar een afspraak inplannen. Ook bij schade. Heb je een VanMoof, Veloretti of Cowboy? Dan wordt jouw fiets aan huis onderhouden of gerepareerd via FietsNED. Wil je een reparatie of onderhoudsbeurt inplannen? Neem dan contact op me FietsNED via support@fietsned.nl of telefonisch via 088 - 1121123.

Wat is er inbegrepen in de verzekering?


Je fiets is verzekerd voor schade en diefstal. Rijd je een Speed Pedelec? Dan ben je ook wa-verzekerd. Zo weet je zeker dat je altijd goed verzekerd bent. Wil je precies weten hoe je bent verzekerd? Lees dan de voorwaarden. Bij schade is er een eigen risico van € 25 van toepassing. In het geval van diefstal betaal je geen eigen risico.

Hoe beëindig ik mijn contract?


Je kunt dit verzoek via je werkgever bij ons plaatsen. Let wel op dat hier kosten aan verbonden zijn. Check het beleid van je werkgever om te zien welk deel daarvan voor jouw rekening komt.

Kan ik mijn fiets overnemen aan het einde van het contract?


Ja, dat kan. Een aantal weken voor de einddatum van het contract ontvang je via e-mail een overnameprijs. Neem je de fiets niet over? Dan lever je hem in op de einddatum.

Wie is Hellorider?


Ayvens werkt voor fietslease samen met Hellorider. Hellorider plaatst jouw bestelling bij de dealer. Tijdens het gebruik van de fiets kun je bij Hellorider terecht voor vragen over onderhoud, schade of diefstal. Aan het einde van het contract ontvang je ook van Hellorider een voorstel voor overname.