Fiets leasen voor werknemers

Ontdek de voordelen van een leasefiets

Heeft jouw werkgever een fietsplan en mag je een fiets leasen? Super! Dan vind je op deze pagina alle informatie en misschien wel jouw droomfiets. We helpen je in ieder geval graag op weg. Bekijk online ons aanbod en wie weet staat jouw fiets er tussen. Vast wel! Vind je niet de juiste fiets? Dan kun je ook bij elke aangesloten dealer terecht. Je kunt kiezen uit meer dan 200 merken!

We helpen je op weg

Ik wil meer informatie

Over de voordelen van fietslease vs. kopen en waar ik rekening mee moet houden als ik kies om een fiets te leasen.

Ik mag een fiets uitzoeken

Ik wil weten welke keuze ik heb en wat voor soorten fietsen er beschikbaar zijn (online of bij mij in de buurt).

Bekijk het aanbod

Ik heb al een fiets

Ik heb vragen over mijn fiets. Over het onderhoud, diefstal, pechhulp, reparaties of hoe ik mijn contract kan beëindigen.

Lees meer over de service van Ayvens

De voordelen van fietslease via werkgever

CardImg

Ruime keuze in merk en type fiets

Door het aanbod van meer dan 200 merken.

CardImg

Geen hoge aanschafkosten

Bespaar al snel 35% t.o.v. koop. Bereken jouw voordeel met de calculator.

Bereken het direct
CardImg

Zorgeloos fietsen

Verzekering, onderhoud, reparaties en pechhulp inbegrepen.

CardImg

Zo besteld

Kies je fiets online of bestel bij de dealer om de hoek

Bekijk het aanbod
CardImg

Voor onbeperkt privégebruik

En na de leasetermijn heb je de optie om de fiets over te nemen.

Wat is je voordeel van een leasefiets?

Wist je dat de leasefiets al snel 35% voordeliger is dan zelf kopen? Dat komt doordat de leasefiets wordt ingehouden op jouw brutoloon. En de eventuele bijdrage van jouw werkgever. Daardoor bespaar je veel geld. Je betaalt daarnaast een lage bijtelling van 7% voor het privégebruik. Wil je jouw voordeel berekenen? Gebruik daarvoor de calculator hieronder.

  • All-in tarief
  • Geen hoge aanschafkosten
  • Mogelijkheid tot overname

Wat is jouw voordeel?

De indicatie van de nettokosten is gebaseerd op de door jou ingevoerde gegevens. Dit is een inschatting en geen exacte berekening. Aan de berekening kun je daarom geen rechten ontlenen. De indicatie van de netto maandlasten hoort bij het door jou geselecteerde brutoloon en houdt rekening met een effectief belastingtarief. Ayvens aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekening en de uitkomst daarvan. Ook niet voor de gevolgen van de beslissingen, die je neemt op basis van de getoonde resultaten. Wil je gericht advies of exacte bruto-netto berekeningen? Neem dan contact op met je werkgever of een (fiscaal) adviseur.

Meestgestelde vragen over fiets leasen

Welke merken kan ik kiezen?


Je hebt keuze uit meer dan 200 merken. Welke dat zijn, kun je eenvoudig in onze calculator vinden, onder ‘Merk’. Staat jouw merk er niet tussen? Dan kunnen we deze helaas (nog) niet aanbieden.

Bij welke dealers kan ik terecht?


Aangesloten dealers vind je via dealer locator. Je kunt bij deze dealers ook terecht voor een proefrit.

Kan ik alle merken online vinden?


Nee, niet alle merken zijn online te bestellen. Kijk daarom via de dealer locator welke dealers er bij jou in de buurt zijn, waar je jouw favoriete merk kunt leasen.

Hoe bestel ik een fiets?


Je ontvangt een uitnodigingsmail voor het bestellen van een fiets. In deze mail staat een pincode. Met deze pincode ga je naar een aangesloten dealer en kies je jouw fiets uit. De dealer biedt de fiets vervolgens bij jou aan voor goedkeuring. Nadat je de offerte hebt goedgekeurd, keuren jouw werkgever en Ayvens de bestelling goed. Daarna plaatsen we de bestelling bij de dealer. Je hebt ook keuze uit merken zonder winkels, zoals Veloretti en Cowboy. Je bestelt dan volledig online met behulp van je pincode.

Kan ik accessoires meeleasen?


Op dit moment nog niet. We zijn er wel mee bezig om dit mogelijk te maken.

Wat zit er in het leasecontract?


Eigenlijk bijna alles: aanschaf van de fiets, onderhoud, reparaties, schade en diefstal verzekering, pechhulp via ANWB en een vervangende fiets als je fiets langer dan 2 dagen voor reparatie staat.

Met welke kosten moet ik rekening houden? En wie betaalt die kosten?


De werkgever betaalt het leasetarief. De werknemer betaalt maandelijks de fiscale bijtelling voor privé gebruik. Ook kan er sprake zijn van een eigen bijdrage voor de werknemer, als daarover tussen werknemer en werkgever afspraken zijn gemaakt. Alle kosten zijn inbegrepen in het leasetarief. Alleen bij schade heb je een eigen risico van €25. Meer informatie hierover? Lees de algemene voorwaarden.

Hoe lang is de looptijd van een leasecontract?


De looptijd van een leasecontact is 36 maanden. Hierna lever je de fiets weer in. Je hebt ook de mogelijkheid de fiets over te nemen.

Meer weten over fiets leasen?

Ga naar de FAQ